Nieuw, bij De Regenboogpartners: Familie opstellingen.


Elke maand, met als extra een thema waar iedereen, die wil, als representant aan mee kan doen. zie meer datums in agenda


Opstellingenmiddag zaterdag 15 juni 2024 in Avenhorn


Het onderwerp deze middag is "over" leven. 

Het leven is mooi, en bied vele kansen.

Soms zit het tegen. In een opstelling komt vaak naar voren dat we als kind ons hebben aangepast om te overleven. (Elk huisje heeft zijn kruisje.) We hebben onszelf gewoonten aangeleerd, die in ons volwassen leven helemaal niet meer helpend zijn. Het staat in de weg om je leven te leven en in te vullen hoe jij dat wilt. Een opstelling kan je helpen hier zicht op te krijgen en je daar los van te maken.


Wat wil jij in het leven? En leef je daar ook naar?


Bij De Regenboogpartners komen mensen met verschillende problemen, werkgerelateerd of privé. Met lichamelijke klachten, en trauma's. Ze houden zich staande en werken hard aan wat ze willen bereiken, en toch grijpen ze steeds net mis. Zij zitten vaak in overlevingsstrategieën die helemaal niet meer passen bij de situatie waar ze nu in zitten. (ik heb niemand nodig, pleasen, afhankelijkheid, onzichtbaarheid, perfectionisme, passiviteit)

Systemisch werken, helpt met: Het onbewuste zichtbaar maken, aankijken en doorvoelen. Bewust worden wat het met je doet, nieuwe stappen verkennen. Het is een zeer krachtige methode die op diepe lagen doorwerkt. 


Wil jij weer genieten van het leven en in je kracht staan? 


Dan is het mogelijk om een vraag die je bezighoudt in te brengen. Geef wel vooraf door dat je een vraag wilt inbrengen. Ook is er een oefening vanuit het thema waarin iedereen zelf kiest om mee te doen. Je bent vrij om een vriendin/vriend uit te nodigen, iedereen is welkom. Wil je meedoen geef je dan op via whatsapp, 06-27170861 of tn.bakker@hotmail.com.


Jouw investering voor deze middag is 17,50 euro als representant en 105 euro als vraagsteller. Om 13.15 uur staat de koffie klaar en we beginnen om 13.30 uur, rond 15.30 uur ronden we af. Adres: Julianastraat 23 a, 1633 JL Avenhorn. Heb je nog vragen dan kun je ons altijd bellen of mailen.


Opstellingenavond dinsdag 14 mei 2024 in Avenhorn


Deze avond is het thema aanwezigheid. In het hier en nu kan je aanwezig zijn. Vaak zitten we met onze gedachten in de toekomst of het verleden. Dat kan met leuke plannen en dromen zijn of met doemgedachten. Dat doet iets in de verbinding met jezelf en dus ook met anderen.Ook een trigger kan zodanig invloed hebben dat je niet meer aanwezig kan zijn en misschien zelfs dissocieert. Wanneer ben je aanwezig en wanneer afwezig. En wat heb je dan te doen om weer in contact te zijn. 


De verschillende systemen waarvan je deel uitmaakt hebben vaak meer impact op ons dan we ons beseffen. Conflicten en triggers in ons leven hebben vaak hun wortels in de generaties voor ons. We nemen allemaal wat van onze opvoeding en ouders, vaak onbewust, mee naar werk, partnerschap en gezinssituaties..

Een opstelling kan je meer inzicht geven in thema’s en dilemma's waar je steeds weer op vast loopt. Zoals niet in contact zijn, onzekerheid, faalangst, moeite met zichtbaarheid, gezondheidsklachten, steeds terugkerende thema’s in relaties met je partner en/of met collega’s.Opstellingen middag, zaterdag 20 april 2024 in Avenhorn.


Deze middag werken we met het thema lijden-niet lijden. Lijden kan gaan over gemis, verlies of slachtofferschap. Niet lijden kan gaan over geluk, liefde en waardering in je leven. Ervaar je machteloosheid of succes. We gaan dieper kijken naar de onzichtbare en zichtbare dynamieken die vaak in een mensenleven spelen. Misschien zijn er aspecten in je leven waar het niet helemaal stroomt of is er stagnatie? Of ervaar je op een bepaald gebied dat het leven je toelacht. Dikwijls zijn we zo gefocust op geluk/succes dat we daardoor juist in lijden terechtkomen. Perfectionisme, faalangst en presteren zijn allemaal hulpmiddelen om het goed te doen zodat je bereikt wat je verlangt en het zijn hulpmiddelen die zijn ontstaan in jongere jaren om te vermijden om geen lijden te hoeven voelen. Zo kan je blijven zitten in een vaak onbewust conflict met jezelf en grijp je mis naar jouw levensvreugde. 


Systemisch werk gaat altijd over jezelf en jouw aandeel in het systeem en kijkt naar oplossingen. Door middel van een opstelling krijg je een beeld wat er onbewust speelt. Je kunt zien en ervaren wat ieder zijn rol is en wat helpend kan zijn in deze situatie. Dit geeft nieuwe inzichten. Als jij anders met de situatie omgaat zal jouw omgeving met jou meebewegen. 


Het is voor degene die kijkt leerzaam en iedereen herkent wel iets wat om even bij stil te staan. Datgene wat jou als aanwezige raakt kan waardevol zijn voor je eigen situatie. Wat je tevens ontvangt is een onvergetelijke middag, een mooie nawerking en ontmoetingen die nog weken nadien indruk op je zullen achterlaten.


Het is mogelijk om een vraag die je bezighoudt op te stellen. We onderzoeken waar het vastloopt en waar beweging mogelijk is. Geef wel vooraf telefonisch door dat je een vraag wilt inbrengen. Ook is er een oefening vanuit het thema waarin iedereen zelf kiest om mee te doen. Je bent vrij om een vriendin/vriend uit te nodigen, iedereen is welkom. Wil je meedoen geef je dan op via whatsapp, 06-27170861 of tn.bakker@hotmail.com


Jouw inversterin


Dinsdag 19 maart 2024, Avondje opstellingen. Thema MANNEN/VROUWEN ENERGIE. Welke energie is bij jouw het meest vertegenwoordigd.? Heb jij de broek aan, of ben je een dramaqueen? De oude rollen patronen en de huidige verschillen nogal van elkaar, hoe ga jij daar mee om?

Een avond waarbij leren, ervaren en inspireren centraal staat. We komen met zijn allen in beweging en ieder kan zijn eigen waarnemingen gebruiken om verder te komen met wat hij /zij wil bereiken. Samen herkennen, erkennen, verkennen in verbinding met jezelf en de anderen.

Ik bied een veilige bedding waarbij er ruimte is om dingen te delen en te bespreken en vervolgens samen een oefening te doen. Elke avond is anders.


Opstellingen avond, dinsdag 19 maart 2023 van 19.30 uur tot 21.00 uur en jouw investering zal 17,50 euro zijn. Kosten voor een vraag inbrengen zijn 105 euro. Locatie Julianastraat 23 a, Avenhorn.


Je bent vrij om een vriendin/vriend uit te nodigen, iedereen is welkom.

Wil je meedoen geef je dan op via whatsapp, 06-27170861 of tn.bakker@hotmail.com

Uiteraard kan je met eventuele vragen altijd bij mij terecht.


Tot ziens,

Warme groet,

De Regenboogpartners,Tjitske Bakker


unsplash