Referenties

Ik heb in deze communicatiecursus heel veel geleerd en ben ook achter dingen van mezelf gekomen. Ik mag meer aan mezelf denken. En hoe ik sommige dingen beter iets anders kan brengen.

Ed Tromp

Ik heb vooral geleerd naar elkaar te luisteren, voordat je met oplossingen komt. Een stilte die valt in een gesprek kan beide gesprekspartners heel goed doen en is niet iets om je voor te schamen. Heel belangrijk: kijk elkaar aan als je met elkaar praat. Blijf bij jezelf!

Mary Verduin

Ik wil niet meer in de verdediging en aanval gaan. Rustig communiceren en in de ik vorm blijven en meer voor mezelf opkomen.

Annemarie Schutz

De communicatie training en de training conflicthantering sluiten prima op elkaar aan. Weer een mooie opfris cursus en weer een opheldering om goed te communiceren op een duidelijke manier zonder dat er een conflict ontstaat.

Eline van der wal

Mijn eerste training bij De Regenboogpartners. Ik heb er veel geleerd over communicatie. Geen oordeel hebben, maar er achter komen waar de gedachten van de ander vandaan komen. De rollenspellen zijn gericht op de praktijk, waardoor er veel op mezelf geprojecteerd kon worden. 

George Prinsze

Een echte eyeopener, deze cursus Conflicthantering. Raad hem iedereen aan. Ik heb veel geleerd, veel handvatten gekregen om in de praktijk te oefenen. Zeer professionele trainers. Ben echt blij dat ik deze training heb gevolgd. 

Irene Jobse

De training Conflicthantering was voor mij een duwtje in de goede richting. Tijdens de training was er een prettige sfeer, waardoor ik me snel op mijn gemak voelde. Dat je een conflict kan oplossen met korte zinnen en duidelijk onderzoek is voor mij een echte eyeopener.

Eline van der Wal

Inde training Persoonlijk Leiderschap heb ik o.a geleerd, niet te denken voor een ander. Meer op mijn gevoel vertrouwen. Vallen is niet erg, je kunt altijd weer opstaan, en gelijkwaardigheid creëer je samen. 

Ellen Smit

Ongelooflijk sterk! Nieuwe manier van communicatie. Mooiste training tot nu toe!

Hoofd productie Burg BV Martin Wilkes

Conflict hanteren is een geweldige cursus, die de rode draad volgt van De Regenboogpartners. Vanuit het gevoel leren communiceren, om zo met conflicten om te gaan. Twee leerzame dagen in een veilige omgeving. Vol emotie, warmte en persoonlijke aandacht!

Robbert Jan van Gulik

Ik vond het erg leerzaam deze 2 dagen. Wat je anders in een uur in een 1 op 1 gesprek probeert te leren, werd op deze manier veel duidelijker door de tijd en het samen oefenen. Ik neem mee dat ik mezelf zal blijven in het hier en nu. Lieve Abeltje en Tjitske hartstikke bedankt voor deze training. Jullie zijn een top team!

Puck de Wit

De training Conflicthantering heeft me geleerd om dicht bij mezelf te blijven en op een prettige manier duidelijk aan te geven waar mijn grenzen liggen en wat mijn doel is. Superfijn!

Lieve groetjes, Anneke Jacobs

Bijzonder hoe een mens in elkaar zit. En hoe alles met elkaar in verbinding is. Deze training Conflicthantering heeft me aan het denken gezet… nu dat denken nog even verwerken en het gaan voelen in het hart. Dankjewel

Kim Boscher

Ik heb veel aan deze training Conflicthantering gehad. Het rustig blijven, korte zinnen gebruiken en de hoe vraag, werken goed tijdens een conflict.

Mirjam Reurekas

De training Conflicthantering geeft inzicht in de wijze waarop je lichaam en geest reageert op conflicten.  Je leert vanuit rust en gevoel in het hier en nu te blijven. Je leert te luisteren, te zien en te begrijpen. Zeer praktisch en bruikbaar. Bedankt!

Michel Endel

Ik heb de training Effectief Communiceren als zeer prettig ervaren. Enorm veel geleerd in twee dagen tijd en veel tools mee gekregen die ik de rest van mijn leven kan en ga gebruiken.

Sebastiaan van Loon

Lieve Abeltje en Tjitske, dank voor jullie liefde, warmte en inzichten, heel fijn! Wat zou het toch mooi zijn als dit voor een ieder op deze aardbol mee te geven is. Het verrijkt het leven zo. Ik wens jullie alle goeds met veel liefdevolle en gezonde jaren samen.

Liefs van mij, Enide Deken

Wauw! Met de kracht en het vertrouwen dat ik bij jullie kon voelen tijdens de Communicatietraining heb ik mij volledig open kunnen stellen. Nu aan mij de taak de kennis te omarmen en het toe te passen. Tjitske en Abeltje bedankt voor deze bijzondere ervaring!

Miriam Lasonder

Het waren twee intense dagen, waarin ik ontzettend veel heb geleerd in deze Communicatietraining. Dat ik meer kan zeggen door veel minder te zeggen, stiltes te laten vallen en me niet te verdedigen. Bedankt voor alle nieuwe mogelijkheden!

Jeanette Brouwer

Hartstikke bedankt voor de mooie en leerzame ervaring. Dat dit in mijn leven kwam was zo fantastisch! Ik ga hier mee aan de slag. Deze communicatietraining was zwaar en pittig voor mij. Maar ik ga hier beter van worden door jullie. 

Raimondo Palmas

Begrijp nu heel goed hoe belangrijk taal en lichaamstaal is. Wanneer je goed aan een ander kunt overbrengen wat je wilt, dan komt de boodschap over.

Ingrid Duits

Deze trainingsdagen waren voor mij intens. Ik neem mee in een conflict: korte zinnen, stilte mag en verbinding maken. Ik ben zelf de sleutel met vallen en opstaan.

Marloes de Lange

Deze training was voor mij een enorme openbaring. Het openstellen is een zeer bevrijdend gevoel voor mij.

Niels lotte

Het was zo fijn om van Abeltje te leren, te zien en te horen hoe zij dat doet: communiceren met jezelf en van daaruit met de ander. Het rustige en scherpe observeren van Tjitske gaf steun en vertrouwen. Ik voelde me vrij om de inzichten en de feedback uit te proberen. Ik ben tot de kern gekomen: wat fijn om dat bereikt te hebben. Dank jullie wel.

Deborah BijleveldIn deze dagen ben ik tot de kern van mijn probleem gekomen. Ik voelde me veilig en gezien in de groep en heb daardoor het maximale kunnen halen uit de training Leiderschap.

Mirjam Reurekas


Het was een verrijking om met jullie en de paarden te werken. De liefde die jij Abeltje en Tjitske delen met mij en de rest van de groep zorgden er voor dat ik mezelf kon zijn en mijn ruimte kon innemen. Het was een feest om de training Persoonlijk Leiderschap bij jullie te mogen doen. Bedankt voor jullie liefde, openheid en expertise!

Patricia Limmen
Ik heb de training Persoonlijk Leiderschap als verrassend ervaren, vooral met de paarden! Bewustwording en inzichten, waarvan ik me zeker niet bewust was. Ik zie nu ook de gaten maar ook hoe ik ze moet vullen. Ik heb de sfeer als fijn en vertrouwd ervaren en vind jullie eerlijkheid en warmte heel fijn.

Marion Nieuwenhuisen

Lieve Abeltje en Tjitske, wat een fijne dagen en wat heb ik veel geleerd van jullie beiden, over mezelf op vele punten qua communicatie. Ook heel fijn om met alle betrokken deelnemers een band te voelen. 

Frank Kesselaar
Ik heb deze communicatietraining ervaren als één groot leermoment. Veel eyeopeners en begrip van zowel de groep als de trainers. Zeer duidelijke cases, waardoor er goede beeldvorming ontstond voor mij. Een rijk gevulde rugzak die ik altijd met me mee zal dragen. Dankbaar voor deze ervaring en ontmoeting met zowel mezelf, de groep, Abeltje en Tjitske.

Sandra Snoeren

Ik heb deze 2 dagen als zeer prettig ervaren, omdat ik mezelf kon zijn in deze veilige ruimte. Ik heb veel geleerd van de gesprekstechnieken. Ik vind Abeltje en Tjitske ontzettend prettige mensen. Jullie weten het heel goed over te brengen. Complimenten, jullie doen het met jullie hart en dat merk je!

Marga WortmanIk vond de cursus erg leerzaam. Duidelijke voorbeelden in de rollenspelen.  Ik vond het ook prettig met Tjitske, dat zij met een andere blik naar ons kijkt

Alwine HofErvaren als een leerzame training. Vooral ook door het groepsproces. Leren  en oefenen met elkaar, net als het observeren. Twee trainers: “Praktisch een observant en een leider”.

Mea NeevenIk heb bij Abeltje 2 trainingen mogen volgen. Profileren en Effectief Communiceren. Zowel Abeltje als Tjitske zijn in staat om direct veiligheid te bieden, waardoor je jezelf kunt zijn. Deze trainingen zijn voor mij als persoon van onschatbare waarde geweest. Ik voel me sterker en zelfverzekerder, waardoor ik in al mijn contacten mezelf kan zijn en mijn grenzen kan aangeven. Het mooie van beide trainsters vind ik dat zij heel snel to the point komen met een liefdevolle en directe benadering. Hierdoor maakte ik in korte tijd grote stappen. Deze trainingen zou ik iedereen aanraden die sterker willen worden, meer zichzelf durven te zijn en willen groeien in hun carrière.

Heel veel dank, lieve groet Janneke DudockWat was het weer fijn om hier te zijn en wat hebben jullie ons weer veel geleerd. Met een lach en een traan, maar altijd met respect. Abeltje, ik zou willen dat ik je in mijn tas mee kon nemen. Tjitske wat een mooi en leuk mens ben jij. Je bent in staat een vlijmscherpe analyse in een paar woorden weer te geven. Ook weet je met rake vragen de vinger op de zere plek te leggen. Het samenspel tussen jullie is fantastisch en daar spreekt zoveel liefde en genegenheid uit waarmee jullie een hele veilige omgeving creëren.  Ik gun iedereen een training bij De Regenboogpartners. Wat zou de wereld dan een stuk mooier zijn. Dank jullie wel voor de feedback en de liefde die ik vanuit jullie voel en jullie openheid.

Sonja JansenLieve Abeltje, Wat fijn om in zo’n veilige omgeving te leren, te denken en te doen. De combinatie van je dochter Tjitske heb ik als een extraatje ervaren. De cursus Profileren is een aanrader voor iedereen. Niet alleen als je in de knoop zit, maar ook om de technieken te leren. Ik ben er sterker uitgekomen. Dankjewel voor de wijze lessen.

Liefs Els Mens

Wat fijn dat Tjitske bij de training Profileren erbij was. Een hele rustige, lieve observator. Zij kan in een evaluatie datgene wat zij gezien heeft ook weer goed teruggeven aan de cursist. Abeltje, je hebt mij een hoop handvatten meegegeven waarmee ik aan de gang kan gaan.  B.v. contact, zachtheid, lichaamshouding, kleine groepen, hoog veiligheidsgehalte, zodat je kwetsbaarheden bloot komen te liggen en je van daaruit verder kan werken en jezelf kan ontwikkelen en groeien. De training Profileren is zeker een aanrader!

Gon Van der VlietHeb de Communicatietraining als zeer prettig ervaren. Vond het fijn dat Tjitske tussentijds evaluaties gaf. Wat zij zag, bracht ze over op een rustgevende manier, door deze feedback wist ik steeds waar ik stond en hoe ik verder moest. Voelde me zeer veilig in de groep.

Janny RoelofsLieve Abeltje, Ik vind je een enorm sterk en mooi mens. Hoe jij afgelopen 2 dagen met volle overgave deze training hebt gegeven. Dit na het verlies van jouw lieve Frans. Ik heb de training als prettig ervaren en een hoop geleerd over mijn eigen verdriet en dat van anderen. Veel had ik al van je geleerd, maar een APK kan geen kwaad.

Dikke knuffel, Gertjan KrapmanIk vond het een emotionele training. Ik kijk nu ook anders naar mezelf en mijn reacties. Vond ook de openheid en de energiestroom heel indrukwekkend, in zo’n korte tijd hadden we zo’n connectie met elkander.  Bewondering voor jou Abeltje, in deze moeilijke periode die je nu doormaakt er zo te staan voor ons allen. Heel erg stoer en dankjewel.

Marion NieuwenhuisenLieve Abeltje, bedankt voor je moed en kracht, die je hebt kunnen geven in deze communicatietraining. Duidelijk zijn en luisteren, vooral naar jezelf, dan pas kun je het ook naar anderen. Deze boodschap neem ik mee!

Lieve groet, Anne Marie van Dijk

Lieve Abeltje, wat ben jij een sterke vrouw. Zo liefdevol naar iedereen, terwijl we zo verschillend zijn allemaal. Hartelijk dank voor deze 2 leerzame dagen.

Liefs, Els MensIn de communicatietraining op 13 en 14 oktober, o.l.v. Abeltje was er een grote openheid en veiligheid in de groep (om te oefenen en te experimenteren met nieuwe rollen). We kregen praktische handvatten die realistisch toepasbaar zijn. Abeltje kan goed tot de kern doorringen. Ze geeft vertrouwen in eigen kunnen en stimuleert.

Jan Akkerman


Bedankt voor deze waardevolle training Persoonlijk Profileren. Wat hebben jullie een kennis in huis en wat kunnen jullie dit fijn maar toch ook zeer professioneel overbrengen. De tijd is voorbij gevlogen!  Ik mag terug kijken op twee leerzame dagen, waarin we werden gecoacht en verwend en waarin ik letterlijk een nieuwe kijk op mezelf heb gekregen. Heel hartelijk dank.

Linda DekkerWat een bijzondere belevenis, mijn eigen ik leren voelen, mijn eigen ik laten spreken, vanuit mijn eigen ik leven

Else de Vries


Lieve Frans en Abeltje, bedankt voor deze leerzame training Persoonlijk Profileren.  Ik heb geleerd goed naar mezelf te kijken. Door middel van filmopnames met je eigen mobiel, krijg je een goed beeld van jezelf. Hoe kom ik over! Dit is juist weer goed voor een presentatie. Nogmaals bedankt.

Els Steen

Wat een mooie twee dagen! Geleerd het probleem van de ander ook bij de ander te laten en er niet mijn probleem van te maken. Wel kijken wat is mijn aandeel in het gebeuren en daar mijn verantwoording in nemen.

Charit Meijer


In de training Persoonlijk Profileren heb ik ontzettend veel geleerd, over houding, reactie, reflectie, bescherming van mezelf en de regie bewaken. Mijn wens was mezelf naast persoonlijk ook zakelijk te kunnen opstellen. Dit is gelukt door de juiste begeleiding van Frans en Abeltje en de geweldige feedback van de andere cursisten. Ik ga met een blij gevoel naar huis, allen bedankt!

Irma KagerDoor goed te luisteren naar de ander begrijp ik  beter wat de ander bedoelt. Hierdoor word ik rustiger en voel me minder aangevallen.

Aaron Sintjacoba


Voor mij was deze training erg waardevol, omdat ik vele tips heb gekregen om mijn communicatie te verbeteren. In een veilige setting konden wij onze zwakke punten neerleggen, waar Abeltje en Frans op een professionele en humorvolle wijze hun adviezen gaven. Een heel stuk wijzer en veel meer bij mijn gevoel gekomen kijk ik terug op deze dagen.

Linda Dekker

Beste Abeltje en Frans. Voor mij was het een eyeopener om met 4 vreemden je toch bloot te kunnen geven. En wat een herkenning bij deze mede cursisten. Ik zelf weet nu dat ik er mag zijn en vanuit mijn gevoel moet werken. Mijzelf niet minderwaardig vinden. Kom op rechte rug en ga er voor! Ik heb reuze genoten en zeer veel op gestoken.

Ed Stuijt


Ik vond de communicatietraining erg leerzaam. Ben me meer bewust geworden hoe ik beter voor mezelf moet opkomen op een positieve manier. De manier waarop de training wordt gegeven is erg prettig, er heerst een ongedwongen sfeer. Voor mij was het zeer waardevol, ik ben hierdoor meer op weg om mezelf te zijn.

Tanja Kool


De training heeft me dichter bij mezelf gebracht in communicatie. Ik voel me zekerder en heb meer vertrouwen gekregen. Het is fijn om dit met een groep te doen. Dank voor alle goede zorg en heerlijke lunches.

Marijke van Langen

Ik vond het enorm leerzaam. De communicatietraining geeft mij handvaten in mijn relatie en ook in werk gerelateerde zaken. Mooi om voor mijzelf te zien wat ik goed en (fout) doe. Na 3 dagen ben ik zoveel verder.

Frank de NijsVoor mij is deze communicatietraining heel waardevol geweest. De herkenning van patronen en situaties en daarmee aan de slag gaan werkt! Steeds weer oefenen zorgt voor versteviging van mezelf. Ik voel me al veel rustiger en fijner in mogelijke conflictsituaties. De training is duidelijk en de eenvoud van de oplossingen zijn verbluffend! Bedankt lieve Abeltje en Frans!

Kirsten Hulsman


Ik heb de managementtraining gedaan om bij mijzelf te verkennen hoe het voor mij is om leiding te geven. Dit doel is voor volledig bereikt. Een prima training in een warme omgeving met goede verzorging.

Trudy van der Weide


Training management en leiderschap. Drie geweldige dagen! Bij aankomst direct een veilig gevoel bij Frans en Abeltje. Met veel inlevingsgevoel en aandacht voor iedereen werd er op een prettig tempo inzicht gegeven over hoe een goede manager zijn werk behoord te doen. Een aanrader voor iedereen die te maken heeft met het managen van mensen. Op het werk, vereniging en misschien ook wel thuis!

Robbert Jan van Gulik


Ik heb het als heel prettig ervaren om in een kleine groep deze training te volgen, je leert zoveel van elkaar! Abeltje en Frans jullie zijn zeer ervaren om de groep een veilig gevoel te geven en iedereen de juiste leermomenten te geven. Verder heel warm om zo heerlijk met elkaar te eten. 

José Stam


 Op het moment dat ik binnen kwam was ik bang voor mijn gevoel, maar wilde het tegelijkertijd zo graag leren kennen. In deze 3 dagen heb ik mezelf ontmoet en vind mezelf best de moeite waard. Ik ben oké wat er ook gebeurt en hoef niet meer eenzaam en alleen op mijn eilandje te zitten. Bedankt voor het kennismaken met mijn eigen IK.

Maaike de Nijs

 Ik begon vrij gespannen en wist niet zo goed wat ik kon verwachten. Ik vond eerst de aandacht lastig en maakte mij er vanaf met een snel verhaal en een lach. Gelukkig had Abeltje dit snel door. Ze heeft me teruggebracht naar mijn gevoel wat heel fijn was. Ik ga hier mee door en ik weet dat ik er nu mag zijn. Dankjewel!

Astrid van der Hoek


De personal coaching training heeft mij bewust gemaakt, dat je niet je gedachten bent. Dat jezelf aan het stuur kan staan. Dat beperkende overtuigingen je in de weg kunnen staan. Concentratie kun je leren. Ik weet dat ik nu en in de toekomst de verbeteringen kan door voeren door bewust te blijven van deze punten. Ik vond Abeltje een zeer kundige trainster.

Ruud van Zijl


Doordat ik rustiger blijf, borrelen emoties niet meer zo hoog op. Ik kan me nu duidelijker uitdrukken, waardoor er een gelijkwaardiger communicatie is met de ander. Dit heb ik geleerd van Abeltje, tijdens mijn personal coaching traject.

Liesbeth Kriek


Door de personal coaching bij Abeltje heb ik rust in mijn hoofd gekregen en meer energie omdat ik niet alles meer naar me toetrek. Ik weet nu beter wat van mij is en wat van de ander. Ik ben qua communicatie sterker, duidelijker en helderder geworden.

Greet Juffermans


Mijn ervaring van dit weekend bij Frans en Abeltje is: verwarring, liefdevolle handreiking en weer vanuit het gevoel opbouwen. Afbreken van negatief communicatiegedrag, opgestapeld door de jaren heen, maar nu weer positief opgebouwd. Bedankt voor deze ervaring. De manier waarop Abeltje de groep in ieders verhaal weet te betrekken en er voor een ieder een leermoment uithaalt is wekelijk fenomenaal. Jullie bieden een hele veilige basis om dit proces in een groep door te maken. Iedereen mag zichzelf zijn. Dit kwetsbare proces begeleiden jullie met ware respect! Dank jullie wel! 

Liefs Linda de Jong


Na 3 geweldige management trainingsdagen ga ik met een andere kijk, ander gevoel en andere beleving mijn team managen. Bijzonder om te ervaren hoeveel er in 3 dagen in beweging gezet kan worden, terwijl ik dacht al zo in beweging te zijn. Het begrenzen en mezelf niet laten onttrekken van energie moet nu zeker lukken. Hartelijk dank, jullie zijn topppers!

Marleen BosmanEen zeer waardevol weekend, een echte eye-opener. Door deel te nemen aan deze training wordt voor mij het leven veel fijner en het communiceren simpeler. Ik ga met een berg technieken naar huis, waardoor ik me sterker voel. Bedankt Frans en Abeltje voor deze ervaring!

Marjon OostwouderHele inspirerende, liefdevolle dagen. Ik heb vele handvatten meegekregen om te gebruiken in de wijde wereld. Je mag zijn wie je bent. De kracht zit in jezelf heb ik ontdekt. Abeltje en Frans hebben mij dat laten ervaren. Dank jullie wel!

Aline Bakker

Ik heb dit weekend als enorm leerzaam ervaren. Dingen die in mij zitten, maar er nog niet helemaal uitkwamen, zijn nu meer naar boven gekomen. Nu de praktijk nog, maar dat gaat goed komen. Bedankt, en daar bedoel ik ook mijn medecursisten mee. Ook veel van geleerd!

Natasja KlaverWat fijn dat jullie mij hebben laten inzien en voelen dat ik kan vertrouwen op mijn eigen gevoel! En “hoe” mooi communicatie is. Enorm, dank jullie wel!

Claudia StiphoutAbeltje en Frans, bedankt voor het scheppen van de mogelijkheid om zoveel over jezelf en je eigen gevoelens te leren en dat van anderen! Mooi om te zien dat een ander soms ook worstelt en dat je hier weer veel van kan leren. Mooi om te zien hoe het werkt met communicatie… Dank je wel!

Ton KosterDoor deze communicatie ben ik anders naar mezelf en een ander gaan kijken. Ik heb gemerkt dat, door middel van de vaardigheden die ik geleerd heb, er in het dagelijks leven vele poortjes voor me open gaan. Ik sta sterker in mijn schoenen en kan omgaan met conflicten. Hierdoor is mijn zelfvertrouwen en bewustzijn gevoed. Abeltje en Frans kunnen in ieder “rollenpatroon” kruipen, waardoor je een heel goed beeld krijgt van situaties die zich voor kunnen doen. Door hier van een afstand naar te kijken, luisteren, voelen, zie je wat communicatie met iemand kan doen. Ik vond het heel erg leerzaam. Het zijn voor mij de laatste stappen op de weg vooruit om weer helemaal mezelf te worden. Bedankt en lieve groet.

Ingrid Koeleman


Managementrollen zijn duidelijk geworden. “Met een goede magneet op mijn rug de deur uit, waardoor ik zekerheid heb gekregen en hierdoor het team goed kan stimuleren.”

Janneke Schrey


During the training I have learned the following: to be more clear in my requests, I need to stay in my safety space and take responsibility for my actions (do not blame others). I also received a time management training where I have learned how to make myself more efficient. I consider Abeltje a good and profound trainer, able to go deep trough the communication process. Thank you very much for sharing this training with me and for all your support.

Maria Bouwmeester


In dit weekend ben ik mezelf aardig tegengekomen. Ik voel nu dat “ik” er ook mag zijn. Door mijn ervaringen met m’n mede cursisten voelt dat gelijkwaardig. Ik heb nog een weg te gaan maar ik durf het aan. Frans en Abeltje, jullie hebben mij op weg begeleid en dat maakt mij sterker. Vanaf nu wil ik de regie ik eigen handen houden. Bedankt voor dit onvergetelijk weekend.

Liefs Caroline Kokkelkoren-ClasquinBeste Abeltje en Frans. Weer thuiskomen in je gevoel. Ik dacht het allemaal te weten, ik dacht dat ik het goed deed. Nu weet ik, ik ben goed maar ik maakte ook veel kapot. Bewust worden van mezelf, dicht bij mijn gevoel. Ik ben wie ik ben, moet nog veel leren, maar het begin is er! Hoe kan ik jullie bedanken. Bedankt lieverds!

Liefs Rose de Nijs


Ik ging toch wel heen met de gedachte “het moet maar”. Deze is heel snel omgeslagen naar “ik vind dit eigenlijk wel heel leuk en leerzaam”. Dit vooral door de persoonlijke benadering, die regelmatig heel ver gaat. En natuurlijk de heerlijke lunch!

Bedankt en groetjes Marc Vlug


Intensieve twee dagen, waarin veel aan de orde komt, iq en eq, gelijkwaardigheid, contact maken en actief luisteren. Abeltje laat goed zien dat het echt werkt.

Theo Brugman Ik vond het een waardevolle training. Het is erg leerzaam om getraind te worden door mensen die de vinger precies op de zere plek kunnen leggen en in staat zijn om wat ze horen, zien en voelen zo goed onder woorden te brengen. Op een zodanige manier dat iedereen het begrijpt! Verder vond ik het waardevol om als afdeling, los van de reguliere werkplek, samen deze dagen door te brengen in een inspirerende omgeving. Ik ben er van overtuigd dat dit ons verder brengt.

Groeten van Theo Bremer


Ik heb de combi teambuilding als geweldig positief ervaren. Geen zweverig gedoe maar op een ”menselijke” manier zijn er vele facetten behandeld, waar IK ECHT wat aan heb. Bedankt!

Jan Cramer


 De teambuilding en communicatietraining is me goed bevallen. In diverse gevallen was de training een eye-opener en de teambuilding vond ik ook (samen met de communicatietraining) bevorderlijk voor de onderlinge verhoudingen op de afdeling. Alleen dat klimduin…

Frank Bosch

Kriebels voor 2 dagen teambuilding veranderen in een prettig gevoel wat achterblijft. Al die mooie bijzondere woorden ga ik voor, om ze om te zetten in bijzondere daden. Bedankt Abeltje, Laura en Frans.

Joke Druijven


 In het verleden heb ik in verschillende fasen van mijn leven soortgelijke trainingen meegemaakt (met name gedurende mijn studententijd). Deze sessies hadden in de regel een behoorlijke impact op mijn geest en maakten veel los.
De training van afgelopen donderdag/vrijdag was hierop geen uitzondering. Ondanks dat ik al een redelijk goed beeld had van wat er stond te gebeuren maakte ook deze training weer een grote indruk op mij. Niet zozeer op persoonlijk vlak, ik weet inmiddels wel aardig hoe ik in elkaar steek, maar vooral de interactie met mijn collega’s en de manier waarop zij situaties en gebeurtenissen ervaren.
Zoals duidelijk naar voren kwam hebben wij een goed functionerend team waar mensen voor elkaar opkomen en elkaar ondersteunen. Dat was mij al bekend maar door deze sessies zijn deze gevoelens absoluut versterkt.
Met andere woorden ik ben blij dat ik deze training heb mogen meemaken.

Bas SiewertsenIk heb deze 2 dagen als positief ervaren. Een andere kijk op mijn collega’s, waarom iemand doet, reageert zoals hij/zij reageert of doet. Doordat we ons open konden en wilden stellen in een andere sfeer zal het reageren op het werk naar elkaar ook opener zijn en elkaar weer herkennen zoals we deze dagen elkaar hebben leren kennen en vooral ook mezelf.

Carla Vogelzang Deze training was voor mij: interessant, verrassend, bevestigend, uitdagend en inspirerend!

Michel Konijn

 Leuke dagen en ik heb veel geleerd over mijzelf en het team. Bedankt hiervoor.

Liane van Goethem


 Prettige combi teambuilding met goede uitbeeldingen van de trainers en persoonlijke benadering. Het heeft het team goed gedaan, omdat we ons kwetsbaar durfden open te stellen. Ook van onze manager heb ik een andere kijk gekregen, waardoor ik hem meer respecteer. Al met al was een nuttige training voor ons team!

Frank SinkeldamFijne dagen met collega’s, heerlijk weer en ontspannen sfeer gecreëerd. Op een leuke manier allerlei communicatietips gekregen om toe te passen op het werk. Het zal zeker lukken.

Berty Noom Ontspannende dagen samen met collega’s. Leerzaam voor op het werk en thuis. Bedankt!

Monique Verburg

 De training was verassend, verhelderend en confronterend en zeker nuttig om te gebruiken.

Anneke Terra


 Tweedaagse combi teambuilding gehad, iedereen komt aan bod. Leuke combinatie van diepgaande training en ontspanning met collega’s onder elkaar.

Laura Groenland


Met een fijne dynamische groep heb ik bij Abeltje en Frans 3 dagen gewerkt aan mijn management capaciteiten. Door de verschillende soorten bedrijven/managers heb ik geleerd om met velerlei situaties om te gaan. Ik verwacht met deze handvatten weer verder te kunnen groeien als mens voor de organisatie en privé. Bedankt!

Alex TrompDe driedaagse managementtraining heeft mijn rol als manager nieuw elan gegeven. Benoemen van moeilijke situaties is een stuk eenvoudiger voor mij geworden. Hiermee creëer ik een veilig situatie voor mijn team en het verschil tussen proces en inhoud beter te scheiden van elkaar. Dit komt de effectiviteit en productiviteit van mijn team alleen maar ten goede. P.s. de keuken krijgt ook een dikke tien!

Rody SchenkIk heb de managementtraining als zeer zinvol ervaren. Ik heb kunnen werken aan mijn kwaliteiten en valkuilen. Erg interessant vond ik het onderdeel “weerstand”. Daarnaast het proces/inhoud deel. De leiding nemen, maar op een manier dat je ‘de mens’ niet verliest. Dingen durven te benoemen en je kwetsbaar op durven te stellen. Verbinding maken met de ander en van daaruit de leiding nemen. Een hele fijne groep, super lieve mensen allemaal! Natuurlijk jullie, Frans en Abeltje, hebben hiervoor gezorgd. Door een veilige sfeer kun je jezelf zijn en van daaruit kun je groeien. Bedankt hiervoor! P.s. heerlijk gegeten!

Marlies Baltus

De driedaagse managementtraining heb ik ervaren als heel succesvol. Door beter te luisteren, dóór te vragen, kijken wat er werkelijk in de groep speelt, heb ik het besef gekregen dat ruis of weerstand ook een uitdaging kan zijn om het team op een hoger niveau te krijgen. Abeltje en Frans zijn zo puur, hierdoor werd alles belicht waarmee ik zat. Het was een toptraining in alle opzichten. Met als fantastische verrassing de heerlijke lunches iedere dag.

Jolanda Dekker


Ik ben heel blij met deze communicatietraining. Het heeft me rustiger gemaakt en meer vertrouwen gegeven in mezelf. Spiegels voorgekregen die soms enorm confronterend waren, maar waar ik heel veel mee kan. Hopelijk doen zich de nodige situaties voor in de toekomst, waarin ik kan laten zien dat ik er aan werk en veel geleerd heb. Bedankt!

Natasja KlaverJullie hebben me op mijn zwakke plek weten te raken, in openheid. Ik heb mezelf nooit bloot willen geven, dit voelt nu als een overwinning. Ik wil vanaf nu naar mijn gevoel luisteren.

Marco van VaneveldOntvangen en uitspreken vanuit je gevoel, geeft zoveel “verlichting” in je hoofd, waardoor er veel meer warmte overblijft om te geven en zelf te ontvangen.

Marcel Oud

 

De communicatietraining is een prachtige opstap om met diverse situaties om te gaan. Leren terugkomen op knelpunten, duidelijk zijn! Voor iedereen is er in de training liefdevolle aandacht en een groot inlevingsvermogen naar de deelnemers toe. Heel deskundig!

Jolanda Dekker


Lieve Abeltje en Frans, bedankt voor de 3 fantastische dagen. Allereerst de gastvrijheid en de warme ontvangst. Het eten en drinken is tot in de puntjes verzorgd. Dan de training, ik vind het heel bijzonder dat jullie zo snel tot de kern komen. Er gebeurt veel in de communicatietraining, er is alle ruimte voor diverse emoties en alles is goed en mag er zijn. Ik ga als een rijker mens door het leven en wil jullie allebei daarvoor bedanken. Heel veel liefs.

Suzanne Eldering


Jullie zijn in staat snel tot de kern van het probleem te komen.

Patricia SurendonkZe hebben gespit in mijn wensen en gevoelens en mij geleerd hiermee voor de dag durven te komen.

Jan NooijJe zwakke punten worden gevonden en aangepakt. Leuk en goed, zoals Frans en Abeltje het behandelen.

Sander Houtenbos

 

Lieve Abeltje en Frans, wat is het heerlijk om jezelf te mogen zijn en wat ben ik blij dat jullie mij dat hebben laten inzien! Warmte, betrokkenheid en diepgang, daarom zou ik iedereen naar jullie toe willen sturen.

Ellen Smit


Abeltje en Frans, jullie hebben me precies daar geraakt, waaraan ik in mijn communicatie aan voorbij ging: mijn gevoel!

Gerbrand de Graaff


Van totaal ontredderd terug naar levenslustig, dat is wat de kracht en warmte van Abeltje’s therapie bij mij heeft gedaan.

Winifred SpaargarenGeweldig om de dingen met elkaar te delen. Je leert je openstellen in een veilige omgeving. Het waren 3 prachtige dagen een eyeopener!

Ingrid de GraaffIk heb enorm veel geleerd: hoe om te gaan met emoties, goed luisteren naar anderen, direct communiceren! Bedankt voor het zelfvertrouwen wat jullie me gegeven hebben.

Michel Robert


Veel verwacht, maar nog meer gekregen. Bedankt Frans en Abeltje.

Maaike Bruin

 

Ik vond het goed dat jullie het bij de kern aanpakken. Ik durf nu in een groep mijn zegje te doen!

Roy Berger


Om zo snel de kern boven water te krijgen was bijzonder. En ook om de middelen aangereikt te krijgen om er mee om te gaan. Ik voel me zoveel vrijer en minder angstig. Hele mooie, rijke en bijzondere dagen.

Carola Groot


Soms konden dingen zo ingewikkeld lijken, maar met deze training zie ik ineens dat communicatie erg simpel kan zijn!

Kim Oud


Ik heb geleerd dat iedereen goed is, zoals hij is, oordeel niet te snel, probeer vragen te stellen aan de ander, om er achter te komen wat nu werkelijk het probleem is en blijf goed bij jezelf.

Joyce Ijdema


Ik vond de communicatietraining verhelderend, ik ben er rijker uitgekomen.

Sjors Berger


Ik werd me bewust van geblokkeerde emoties. Waardoor ik verkeerd reageerde. Door de training ben ik me bewust, dat ik goed ben, die ik ben! 

Jim VisserOnze medewerker is zich anders gaan opstellen, ons bedrijf heeft hier veel voordeel van! 

Verispect BVIk heb heel veel aan de training gehad met name dat ik niet de enige ben die worstelt met communicatie. Ik gebruik het geleerde constant!

Ellen DijkshoornIn de training kwam het ware ik van ieder naar boven. Hierdoor voelde ik me veilig. Ik durf mensen nu anders te benaderen.

Angela GagliardiEen fijne training waarin ik veel handvatten heb gekregen en mezelf beter heb leren kennen. Het waren intensieve dagen met hele fijne mensen. 

Simone Schmit

Was een fijne ervaring. Prettige training gehad. En een unieke ervaring om met een groep vreemden zo iets moois te beleven. 

Alex Schmit


De training is een bijzondere ervaring. Het geeft inzicht in je eigen gedragspatronen. De veilige sfeer maakt verandering echt mogelijk!

Suzanne Barnhoorn

Ik voel me als herboren na deze training! Ontzettend veel over mijzelf geleerd. Bedankt Frans en Abeltje en ook voor de uitstekende verzorging.

Sylvia Braas

Ik heb heel veel geleerd over mezelf! Communiceren vanuit mezelf maakt me een rijk persoon. Ik zou het iedereen aanraden!

Esther De VriesIk heb de training als zeer leerzaam ervaren, ik heb geleerd om met conflicten om te gaan. Ik voel mij zelfverzekerder en vrijer.

Monique HavekotteDe communicatietraining heeft me meer inzicht gegeven in mezelf . Hierdoor ben ik qua communicatie sterker en zekerder geworden.

Aura Clarinda

Ik heb inzicht gekregen dat mijn kracht ligt in wat ik dacht dat, dat mijn zwakte was.

Marike Dijkstra
Drie dagen met mensen trainen in gevoel en verbinding. Weer een stap verder in mijn ontwikkeling en gegroeid in mijn zelfvertrouwen.

Jan Kappert
In 2 dagen weten Abeltje en Frans je nieuwe inzichten te geven, waardoor je vanuit jezelf leert praten en handelen. Heel waardevol bedankt! 

Rody Schenk


Het is tot zover goed geweest, omdat het deuren heeft geopend. 

Laurens v/d Veen


Ik heb ervaren door mijn emotie te benoemen, dat dit mij het gevoel geeft mens te zijn.

Arjen Pauzenga

Ik durf weer te voelen, dat te benoemen en er te zijn, dat is pas fijn!

Sylvia Braas

De training is een eye-opener. Je wordt perfect geconfronteerd met jezelf, vandaar uit kun je verder groeien.

Paul-Jan BijmanAbeltje stemt erg af op de persoon. Het is geen kant en klaar iets, wat op iedereen wordt toegepast. Het was een geweldig couching proces.

Denise van der Winden


Super deze training. Ik had niet verwacht dat er zoveel duidelijkheid voor me kwam!

Theo  Bakker

Jullie geven een veilige omgeving en ruimte om jezelf te kunnen zijn en daarin te groeien.

Jolanda  Groen

Door jullie ben ik weer op de rails gezet. Dit had ik nodig. Back to basic. Frans en Abeltje bedankt!

Tilly Tesselaar

Ik ben oke en leer dat ook echt te voelen.

Helen Dobber

Het vooral bij jezelf blijven en open staan voor anderen heb ik geleerd in de training. Dank jullie wel Abeltje en Frans. 

Annemarie Stam

Door Abeltje leer je echt te praten vanuit je gevoel, hierdoor voel ik mij een eerlijker mens, als men dit kan is er meer begrip. 

Mary Dekker


Het inlevingsvermogen van Frans en Abeltje is heel groot, waardoor je snel inzicht in jezelf krijgt. 

Hayo Rinsema

Ik voel me veel steviger in relaties naar anderen toe. Ik reageer veel meer uit mezelf, waardoor ik me veiliger voel. Bedankt! 

Inge Rinsema


Ik vind jullie fantastisch, omdat jullie mensen leren om elkaar de waarheid te kunnen laten zeggen op een efficiënte en respectvolle manier!

Rob SantenAbeltje en Frans hebben ons team op weg geholpen naar een betere communicatie. Super bedankt voor alles!!!

Marlies Korver


 Ik heb ontzettend goed leren communiceren met zowel mijn kinderen en mijn man maar ook zakelijk. Het was een gemoedelijke sfeer.

Naomi Snijders

Ik vond het fijn dat de theorie geoefend werd in groepsverband en om ervaringen te delen. Ik kan het dagelijks toepassen, prive en zakelijk.

Marlies Blankendaal